//Solarni SPLIT SISTEM 200L / 300L / 500L / 1000L

Solarni SPLIT SISTEM 200L / 300L / 500L / 1000L

1.646,00дин.6.200,00дин.

Jedan od najsavremenijih i najefikasnijih sistema za grejanje sanitarne vode solarni SPLIT SISTEM. Sistem koji će zameniti sve bojlere u Vašem domu i obezbediće Vam cele godine besplatnu sanitarnu vodu, a pri tome i više od 50% uštede tokom cele godine. Svi elementi sistema su napravljeni su u Grčkoj (EU) po svim EU standardima sa 10 godina garancije! O načinu funkcionisanja ovog sistema upoznajte se u opisu.

Uverite se zašto naši sistemi imaju  najbolji odnos cene i kvaliteta!

(Cena ovog sistema varira u odnosu na potrošnju inox cevi i glikola, u cenu je uračunata ugragnja)

Šifra proizvoda: - Kategorija: Oznaka:

Opis

Solarni SPLIT SISTEM 200L koji je u ponudi  ELEKTROTEHNO RS S.E.S. DOO  je jedan od najefikasnijih solarnih sistema koje imamo u ponudi. Ovaj solarni sistem Vam pruža zagrevanje sanitarne vode tokom cele godine i obezbediće Vam veliku uštedu. Ovaj sistem je u potpunosti kontrolisan preko elektronike i obezbeđuje maksimalnu uštedu i sigurnost tokom cele godine, tokom perioda kada ste na odmoru i slično… Ovaj sistem je naša preporuka zato što se on može povezati sa drugim grejnim telima(pelet, kotao na struju, toplotne pumpe) i samim tim obezbediti još veću uštedu.

200L

Sam solarni sistem se sastoji iz sledećih komponenti: dva solarna kolektora (solarni paneli), bojler 200 litara (sa dva izmenjivača koji je smešten u objektu), pumpna stanica, elektronika, ekspanziona posuda 12 litara i krovna konstrukcija za ravan i kos krov. Ovaj sistem je izgrađen da bi zadovolji sve potrebe jednog domaćinstva na najefikasniji način.

Broj panela: 2

300L

Sam solarni sistem se sastoji iz sledećih komponenti: tri ili četiri ravna solarna kolektor (solarni paneli), bojler 300 litara sa dva izmenjivača koji je smešten u objektu (moguće je izmena u vidu bojlera sa jednim izmenjivačem), pumpna stanica, elektronika, ekspantiona posuda od 18 litara  i krovna konstrukcija za ravan i kos krov. Ovaj sistem je izgrađen da bi zadovolji sve potrebe jednog domaćinstva na najefikasnije način. 

Broj panela: 3-4

500L

Sam solarni sistem se sastoji iz sledećih komponenti: šest ravna solarna kolektor (solarni paneli), bojler 500 litara sa dva izmenjivača koji je smešten u objektu (moguće je izmena u vidu bojlera sa jednim izmenjivačem), pumpna stanica, elektronika, ekspantiona posuda od 24 litara  i krovna konstrukcija za ravan i kos krov. Ovaj sistem je izgrađen da bi zadovolji potrebe velikog domaćinstva, manje zgrade, pekara i drugih radionica za pripremu hrane, restorana  na najefikasnije način.

Broj panela: 6

1000L

 Sam solarni sistem se sastoji iz sledećih komponenti: dvanaest solarna kolektor (solarni paneli), bojler 1000 litara sa dva izmenjivača koji je smešten u objektu (moguće je izmena u vidu bojlera sa jednim izmenjivačem), pumpna stanica, elektronika, ekspantiona posuda od 50 litara  i krovna konstrukcija za ravan i kos krov. Ovaj sistem je izgrađen da bi zadovolji potrebe hotela fabrika, velikih restorana, vila, zgrada, wellnes i spa centara i dr.

Broj panela: 12

RAD Solarnog SPLIT SISTEMA

Ovaj sistem se sastoji od solarnih panela koji su smešteni u čeličnoj konstrukciji i polažu sa na krov. Solarni kolektori su poslednje (Blue Tech) generacije koji zagrevaju glikol pomoću UV zraka, a ne sunčevom toplotom i time obezbeđuju da ovaj sistem greje vodu i u zimskom periodu. Kao što je već rečeno kroz kolektore kruži glikol (neotrovni antifriz) koji radi i na -35 stepeni i obezbeđuje rad i tokm zimskog perioda, nakon zagrevanja glikola na zadatoj  temperaturi, elektronika koja kontroliš rad sistema, uključuje pumpu i na taj način zagrejani glikol počinje da cirkuliše kroz izmenjivač u bojleru i zagreva vodu koja se nalazi u emajliranom bojleru. Pumpna stanica kontrololiše temperaturu glikola koji ide ka bojleru i temperatu koja se vraća u panele, zatim meri protok  tečnosti kroz sistem i prilokom zagrevanja tečnost se širi upravo tu tečnost pumpna stanica usmerava u ekspanzionu posusdu i na taj način sprečacva povećanje pritiska. Elektronika ima određene šeme pomoću kojih se može pored upravljanja soalrnim sistemom, može se upravljati i drugim grejnim telima, recirkulacija itd. Ona obezbeđuje normalno funkcionisanje sistema u posebnim prilikama, tokom leta i zime, tokom perioda kada u objekta nikog nema (letovanje,odmor) itd. U bojleru se nalazi i drugi izmenjivač na koji se priključuje voda koja se zagreva u zimskom periodu i dodatno zagrevaju vodu i obezbedjuju veliku uštedu. Nešto više o elementima ovog sistema pročitajte u nastavku.

SASTAVNI DELOVI

Solarni kolektor 2,0 m²  2017x1017x80 (10 god. garancije)

 

Kolektor je sa visokim stepenom efikasnosti i atraktivnim odnosom cene i kvaliteta. Dodatno smanjivanje težine kolektora olakšava montažu istog na predviđenu poziciju. Visoki kvalitet se prepoznaje tako što ima dugi vek eksploatacije, više od 25 godina, a pri tom ima i visoki stepen iskorišćenja. Visoko selektivni sloj na apsorberu koristi zračenje sunca u svojoj efikasnosti. Okvir samog solarnog kolektora napravljen je od aluminijuma. Zajedno sa visoko kvalitetnim staklom, koje je otporno na sve vremenske neprilike i na UV zračenje, zadnjim delom na panelu prekrivenim limom i izolacijom, obezbeđuje mu duži vek i dugoročnije i kvalitetno snabdevanje energijom. Staklo je armirano i kaljeno na 600oC.  Na površini stakla se nalaze tzv. prizme koje imaju ulogu da sunčevu svetlost, ujutru i predveče koja pada pod određenim uglom, usmeri direktno na apsorber i time povećava procenat iskorišćenosti. Kolektor ima apsorber od 2m2 koja može da se prilagodi optimalnim potrebama za energijom. Kolektori se proizvode sa mogućnošću za vertikalnu i horizointalnu montažu.

Bojler sa 2 IZMENJIVAČA od 200L (5 god. garancije)

Bojler sa dva izmenjivača je namenjen za zagrevanje vode pomoću solarnog sistema, parnog grejanja, kotlova na struju i toplotnih pumpi. Njegova funkcija je da skladišti toplu vodu i da održava temperaturu iste. Ovaj bojler je veoma praktičan i ukoliko se instalira ovaj tip bojlera više nema poterebe za drugom vrstom bojlera. Izrađen je od čeličnog lima koji je dvostruko emajliran (emailglass) materijalom, koji sprečava taloženje kamenca i time sprečava smanjivanje efikasnosti koji bi prouzrokovao kamenac. Protiv kamenca u bojleru se nalaze dve magnezijumske anode koje su promenljive i koje razlažu kamenac i samim tim olakšavaju njegovo čišćenje. Bojler sa spoljašne strane je izolovan specijalnom izolacijom (tvrdom poliuretanskom penom), koja održava željenu temperaturu vodu i sprečava hladjenje dobijenje toplote. On takođe poseduje sigurnosni ventil koji ga štiti od velikog pritiska, uz njega takodje dolazi termometar. Električni grejač nije u kompletu. Sa specifikacijom i dodatnim informacijama o bojleru upoznajte se u kategoriji BOJLERI I BAFERI.

Pumpna stanica HI-SOL Twin 1-15 GRUNDFOS 15-6 / 2-12 L/min

 

Dupla linija sa pumpom NOVA SOL 7000 obezbeđuje protok između solarnih kolektora i izmenjivača koji prolazi kroz bojler ili bafer. Unutra se nalazi GRUNDFOS pumpa ima plug-in konekciju. Takodje postoji protokometar koji omogućava praćenje protoka tečnosti kroz sistem 2-12 L/min.

Kontroler 401N sa 1 komandnom pumpom + 2 senzora

                                            

Regulator temperature EU-401N je napravljen za rad instalacije solarnog kolektora. ovaj uredjaj kontroliše rad glavne pumpe (kolektora) na osnovu merenja temperature na kolektoru i akumulacionom spremniku. Opciono, moguće je priključiti i dodatni uređaj: cirkulacionu pumpu, električni grejač ili napajati signal na kotao CX za spaljivanje.

Ekspanziona posuda za solarni sistem 12 litara

 

Zaštita sistema od sirenja  solarne tečnosti se vrši pomoću EKSPANZIONE posude sa membranom po standardu PED7/23/CE i EN13.831, pogodan za upotrebu u zatvorenim solarnim sistemima a, u saglasnosti sa standardom DIN 4757 i EN12977. U unutrašnjosti EKSPANZIONE posude nalazi se membrana koja deli gas od solarne tečnosti a, testirana je na pritisak od 10 bara.

 

Vaš ELEKTROTEHNO RS S.E.S. DOO

Dodatne informacije

Split sistem litraža

200L, 300L, 500L, 1000L