//Solarni sistem pod pritiskom Termosifon

Solarni sistem pod pritiskom Termosifon

Najefikasnije i najjednostavnije rešenje koje pomaže da svaki sunčani sat iskoristite za uštedu, a da vaš kućni budzet ne opterećujete i pritom troškove za plaćanje struje smanjite za 50 do 60 %.

Delovi koji čine jedan solarni sistem pod pritiskom Termosifon su:

  1. Solarni kolektor GSS 200 Blue Selective;

2.Solarni bojler od 120,160 i 200 litara sa jednim izmenjivačem i grejačem od 4 kw;

3.Spojnice za povezivanje na bakar i inox;

4.Konstrukcija ravan i kos krov od pocinkovanog lima.

 

Princip rada solarnog sistema pod pritiskom Termosifon je sledeći:

  • Solarni kolektori koji zagrevaju glikol su spojeni sa izmenjivačem na bojleru i čine zatvoreni krug u kom glikol (netoksični antifriz) kruži ne koristeći pumpu. Pumpa nije potrebna jer glikol se pri udaru svetlosti zagreva i započinje fizičko kretanje glikola, koji se kreće na gore i ulazi u izmenjivač bojlera. Izmenjivač bojlera nije spiralni već je ravno obložen oko kazana sa vodom, to omogućuje bolje strujanje glikola kroz celokupni sistem. Nakon zagrevanja vode koja se nalazi u rezervoaru pod pritiskom, glikol se vraća u kolektore gde se iznova zagreva.

 

Prednosti i mane ovog sistema;

  • Kao sistem je konstruisan da zagreva vodu uz pomoć sunca ili da se u zimskom periodu ta voda dogreva uz pomoć el. grejača od 4 kw. Ne postoji mogućnost priključenja etažnog grejanja i zagrevanje tokom zimskog perioda.
  • Kod ovog sistema je potrebna konstantna potrošnja vode u letnjem periodu da ne bi došlo do pregrevanja.
  • Sistem ima izuzetno brzu moć zagrevanja sa minimalnim gubicima, jer je linija iz koje glikol ulazi u izmenjivač veoma kratka 6 do 12 cm.

Otplata sistema;

  • Otplata ovih sistema je veoma kratka, kod domaćinstva je od 2 do 4 godine, dok je kod ugostiteljskih objekata to za 1 do 3 godine. S obzirmo da je garantni period ovih sistema 10 godina, a radni vek preko 20 godina.

Bitni podaci:

  • Bojler kod ovih sistema je napravljen od čelika koji je duplo emajliran staklom(emajl glass) što pretstavlja veoma dobar način da se voda zaštiti i da ostane sanitarno ispravna. Oko bojlera se nalazi 6 do 10 cm poliuretanske pene koja sprečava rashlađivanje bojlera i gubitak energije.
  • Kolektori su napravljeni po poslednjoj blue tech tehnologiji koja obezbeđuje da kolektori na veoma efikasan način zagrevaju glikol, a pored toga ova tehnologija izrade pomaže da se zagrevanje vrsši i tokom oblačnih dana u prolećnim, letnjim i jesenjim mesecima. Celokupna cevna konstrukcija je napravljena od bakra koja je testirana na 16 bara pritiska a maksimalni radni pritisak je 10 bara.

Kvalitet ovog sistema odobrila je i kreditna linijia GEFF Srbija koja je naše sistema stavila na listu finansiranja iz sredstava Evropske Unije. Šta to znači?

  • Za kupovinu našeg solarnog sistema vi ćete obezbediti povraćaj 15% sredstava od ukupne cene našeg solarnog sistema. Evo primera: cena solarnog sistema Termosifon od 200 litara je 950 evra, ukoliko iskoristite kupovinu preko kreditne linijie pri minimalnoj kamati vi ćete obezbediti povraćaj od 15 % u iznosu od 145 evra. Na kraju dolazimo do računice da će Vas sistem koštati 805 evra.
2019-04-08T13:49:42+00:00