//Solarni sistemi sa povracajem od 15%-20% na ukupnu cenu sistema

Solarni sistemi sa povracajem od 15%-20% na ukupnu cenu sistema

Sa ponosmo obaveštavamo da su proizvodi firme ELEKTROTEHNO RS S.E.S. DOO upisani u tehnološki selektor GEFF-a.

STA JE GEFF?

Kreditna linija za zeleno finansiranje (skraceno GEFF) je program Everopske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji obezbeđuje sredstva za finansiranje energetski efikasnih tehnologija u domaćinstvima – stanovima, porodičnim kućama i stambenim zgradama, kao i za preduzeća koja proizvode ili prodaju iste. Programom je predviđeno finansiranje u zemljama Zapadnog Balkana, u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Severnoj Makedoniji i na Kosovu, a ukupan iznos kreditne linije je 85 miliona eura.

GEFF na Zapadnom Balkanu implementiran je u okviru Regionalnog programa za energetsku efikasnost (REEP Plus), finansiran iz sredstava Evropske unije i realizovan u saradnji sa Sekretarijatom Energetske zajednice. Program tehničke saradnje u okviru kreditne linije podržan je od strane Saveznog ministarstva finansija republike Austrije i Investicionog okvira za Zapadni Balkan. Partnerstvo sa donatorima je od ključnog značaja za promovisanje visokoefikasnih zelenih tehnologija i praksi. Donatori pružaju neophodnu podršku GEFF-ovim projektima kojima se ublažavaju efekti ili povećava otpornost na uticaj klimatskih promena i drugih pretnji po životnu sredinu.

Prednosti GEFF-a

Ulaganja u oblasti zelene ekonomije donose korist kako vama, tako i ekonomiji i životnoj sredini.

Za domaćinstva

  • viši nivo energetske efikasnosti uvođenjem visokoefikasnih tehnologija koje koriste obnovljive izvore energije
  • uvećanje budžeta domaćinstva usled smanjenja povezanih troškova
  • veća pouzdanost opreme
  • komforniji dom
  • povećanje vrednosti nekretnine.

Na koji način funkcioniše kreditiranje?

Nakon odluke o kupovini solarnog sistema dobijate predračun sa punim iznosom cene sistema. Nakon toga sledi obrada kredita koji se odobrava i uplaćuje na račun firme. Nakon toga se dogovara termin ugradnje solarnog sistema, nakon izvršene ugradnje obaveštava se banka I GEFF I počinje obrada za povraćaj sredstava koji odredjuje banka sa GEFF organizacijom.

Primer: za kupovinu sistema vrednosti 950 evra, ostvraujete mogucnost povrataka 15% od ukupne cene što iznosi 145 evra.

2019-04-03T16:16:28+00:00