/Ugradnja solarnog sistema
Ugradnja solarnog sistema2019-01-15T14:32:46+00:00

Vreme ugradnje

Ugradnja termosifonskih Sistema i manjih Split Sistema do 300L traje jedan dan ili od 8-18h.
Ugradnja većih Sistema preko 500L traje 3-7 dana. U zavisnosti od mesta gde se ugradjuje i vremenskih prilika u datom momentu.

Podrška nakon ugradnje

Naša firma uvek daje podršku nakon ugradnje ukoliko ima nekih problema pri radu sistema klijent nas zove prijavljuje problem, naša ekipa izlazi na teren i rešava problem.

Garancija

Preuzimamo odgovornost za rad sistema koje ugradimo. Ukoliko dođe do eventualnih problema pri radu sistema. Elektrotehno time će izaći na teren u najkraćem roku i otkloniti kvar. Svaki ugrađeni sistem podleže garanciji, a ukoliko postoji potreba za renoviranjem krova ili drugim građevinskim prepravkama, neophodno je da nas kontaktirate kako bismo bezbedno ukonili i vratili sistem nakon završetka radova. Ukoliko dođe do neovlašćenih intervencija na sistemu, Elektrotehno ne odgovara za dalju ispravnost.

Materijali koje koristimo za ugradnju

Materijali koje koristmo su iz paketa celokupnog sistema. Spojni materijal MESINGANE spojnice za inox, INOX cevi, PVC cevi za povezivanje sistema u mrežu.

Alati

Koristimo osnovni alat – bušilice, šrafilice, ključevi…
Prilikom ugradnje, naš tim vodi posebno računa o sigurnosnim merama zaštite radnika. Obavezno se koriste pojasevi i prsluci za vezivanje, šlem i ostala prateća oprema koja se koristi u Alpinizmu.

Dugogodišnje iskustvo

Na krovovima širom Srbije postoji oko 60 naših manjih sistema do 300L, koji služe samo za zagrevanje sanitarne vode. Veći sistemi, od 1000L ugrađeni su na fabrici AMORETTI u Vranju, HIBRID SISTEM 500+200L (podno grejanje + sanitarna voda, sve to zagrevaju pomoću naših kolektora).

Hotel Kalamitsi Grčka 3300L.

Poreklo opreme

Solarni sistemi koje distribuiramo su proizvedeni u Grčkoj EU pored toga prateća oprema koja ide uz ove sisteme je isto poreklom iz EU Italija Poljska…
Proizvodjač je fabrika KYRIAZIS koja postoji 40 godina i u Grčkoj je proizvođač br.1 sa najsavremenijim kolektorima sa najboljom absorbcijom energije.

Odloženo plaćanje

Banke sa kojima saradjujemo i koje daju najpovoljnije kredite su: Komercijalna i credit agricole banka. Krediti mogu da idu od 12-72 rate, sve u zavisnosti od kreditne sposobnosti klijenata. Krediti se ugovaraju u kontaktu sa našom firmom. Prva uputstva o odloženom plaćanju možete dobiti kod nas.

Sastavni delovi solarnog sistema
Solarni kolektor – 6. generacije snage 2,2 kw, Blue Tech tenologija koja obezbeđuje zagrevanje pomoću UV zraka. To omogućava efikasno zagrevanje vode i tokom oblačnih dana, dok zimi u sunčanom periodu jednako zagreva vodu i na minusnim temperaturama

Pumpna stanica sa elektronikom – Pomoću ovih elemenata omogućavamo najsavremenije funkcije solarnog sistema.  Pored pametnog obavljanja cirkulacije fluida, obezbedjuj i neke od savremenih funkcija kao što su Defrosting (odmrzavanje) usled padavina i apsorpciju UV zraka, kao i Overheating- mod protiv pregrevanja sistema, što obezbeđuje stabilan i bezbedan rad.

Bojleri od 200 do 5000 litara – napravljeni od visoko kvalitetnog gvožđa i duplo emajlirani. Dolazi sa dva izmenjivača, jedan za solar, drugi za povezivanje na grejanje i rezervnom podrškom u vidu električnog grejača za prelazne periode;

Inox veza sa spojnim materijalom – Koriste se najkvalitetniji spojni materijali: cevi su od prohorma/inox-a, dok su spojnice od mesinga.