/Uštede i efikasnost
Uštede i efikasnost2018-11-27T09:27:59+00:00

Uštede

Solarna tehnologija je poslednjih godina osvojila svet i zahvaljujući svom ubrzanom razvoju i sve nižoj ceni, postala neizostavni element energetski efiasnih objekata širom sveta.
Solarni kolektori za zagrevanje vode upijaju sunčevu toplotu i pretvaraju je u toplotnu energiju koje se dalje koristi za zagrevanje objekta ili sanitarne tople vode. Uštede koje se ostvaruju ovaim načinom grejanja vode kreću se i do 70% na godišnjem nivou. Zahvaljujući ubrzanom napretku tehnologije za solarne sisteme, danas je zagrevanje vode moguće je i u danima sa slabijim intenzitetom sunčeve svetlosti, što značajno ubrzava povraćaj investicije.
Visoko globalno zračenje na teritoriju Srbijie povoljno deluje da solarni sistemi omoguće što efikasnije zagrevanje.
A naši timovi pozicionirani u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Vranju i manji timovi u Vojvodini omogućuju dostupnost i sigurnost u svakom momentu

Kvalitet

Kad jednom ugradite solarni sistem, vrlo brzo postanete svesni svih njegovih prednosti i benefita koje donose. U zavisnosti od prozvođača opreme, kvaliteta komponenata i tipa objekta, u mnogome zavisi i splativost investicije. Kolektori su izloženi niskim spoljnim temperaturama, preko leta se zagrevaju i do 200 stepeni, a potrebno je da izdrže i sve ostale vremenske uslove. Iz svega pobrojanog jasno je da treba odabrati pouzdanog proizvođača i kvalitetan solarni sistem, kako bi enefiti bili vidljivi.

U izradi naših solarnih sistema koristimo proizvođača sa dugom tradicijom, visokim stepenom efikasnosti i atraktivnim odnosom cene i kvaliteta.
Kyriazis solarni sistemi proizvedeni su u Grčkoj, po svim EU standardima i u dosadašnjoj praksi pokazali su dobre tehničke karakteristike.

Energetska efikasnost

Energija sunca predstavlja najveći deo energije dostupne na planeti Zemlji. Osim što je zaslužna za povoljne klimatske uslove i postojanje ekosistema na našoj planeti, sunčeva svetlost je i nepresušan izvor ekološki čiste i besplatne energije.

Solarna tehnologija za pretvaranje sunčeve svetlosti u energiju, poprima sve šire razmere primene u svakodnevnom životu. Korišćenjem ove energije možemo obezbediti dobijanje tople vode i struje iz obnovljivog izvora energije, koji ne emituje štetne gasove i omogućava energetsku nezavisnost objekta.

Prosek energije sunca

Godisnji prosek dnevne energije